Jumaat, 5 September 2014

BODOH PIANG : KECIK-KECIK TAK NAK MAMPUS


Apa Kejadah puak sengal dikalangan Mahasiswa nie dok buat....? Kalau orang kurang berpelajaran bertindak sedemikian boleh jugak diterima namum depa nie nama mahasiswa sudah tentu berpelajaran tinggi kalau tak mana mungkin belajar di Universiti.
Nama mahasiswa mungkin tercemar kerana hanya beberapa mahasiswa yang membuat onar.

Sekumpulan mahasiswa dari Gabungan Mahasiswa Islam Semalaysia (Gamis) menghantar memorandum kepada Kementerian Dalam Negeri bagi menuntut pemansuhan Akta Hasutan 1948.Berlangsung selepas solat Jumaat petang tadi, mereka turut menghantar satu replika jenazah yang siap dikafan sebagai simbolik kepada demokrasi yang 'mati'.

Seorang pegawai dari KDN yang sepatutnya menerima memorandum itu bagaimana pun memulangkan kembali memorandum tersebut.

Kumpulan mahasiswa tersebut kini berkumpul di lobi bangunan KDN dan berteriak "Mansuh-mansuh, Akta Hasutan!".

Mereka bertegas mahu menyerahkan replika mayat kepada KDN.

Himpunan hari ini adalah yang pertama selepas siri dakwaan terhadap ahli politik, tokoh akademik serta aktivis di bawah Akta Hasutan 1948.

Dalam sebaran media semalam, Gamis mengumumkan himpunan hari ini adalah bertujuan membantah dakwaan hasutan ke atas pensyarah undang-undang, Dr Azmi Sharom.

INILAH YANG DIKATAKAN MELAYU HAPRAK. BELUMPUN GENGGAM IJAZAH, DAH CUBA MEMANDAI-MANDAI. SIAPA YANG AKAN RUGI SELEPAS INI SEKIRANYA PIHAK PENGURUSAN IPTA/IPTS MENGAMBIL TINDAKAN. SUDAH PASTI MEREKA INI.

KALAU DAH BODOH TAK BOLEH DIAJAR, BAIK BUANG SAHAJA KE DALAM SUNGAI BAGI BUAYA MAKAN. HIDUP PUN MENYUSAHKAN ORANG.

@ Sent From HTC ONE X
            

0 ulasan:

Catat Ulasan