Rabu, 17 September 2014

JAGA-JAGA : BUAYA SARAWAK TUNGGU "ORANG KEMURUNGAN"


Seorang wanita bertindak membunuh diri dengan terjun ke dalam sebuah kolam yang sarat dengan buaya di sebuah taman haiwan tarikan ramai pelancong di pinggir ibu kota Bangkok, lapor AFP.

Menurut polis, kejadian berlaku hanya seketika selepas taman itu dibuka. Selain menjadi ladang ternakan  buaya, taman terbabit juga menempatkan zoo dimana pengunjung dibenarkan untuk bergerak bebas dan memberi makan haiwan.

Menurut polis kejadian berlaku Jumaat lalu di Taman Haiwan Samut Prakan dimana wanita terbabit dikatakan terjun dari satu ruang rehat yang mempunyai laluan di bahagian tengah kolam terbabit yang sarat dengan ratusan ekor buaya dewasa.

Menurut saudara wanita terbabit, dia sedang mengalami tekanan dan kemurungan.

Kawalan keselamatan di taman  tarikan pelancong itu sememangya longgar dimana adakalanya pagar pemisah hanya berketinggian beberapa kaki bagi membolehkan pengunjung memberi makan haiwan.

IDEA TERJUN KE DALAM KOLAM PENUH DENGAN BUAYA INI BERKEMUNGKINAN AKAN TERJADI DI SARAWAK KERANA RAMAI YANG KEMURUNGAN TERUTAMANYA SELEPAS 16 SEPTEMBER DIMANA MASIH JUGAK MEREKA TAK BOLEH JADI KERAJAAN PUSAT. 

PIHAK PENGURUSAN TAMAN BUAYA HENDAKLAH MENGETATKAN KAWALAN DI TEMPAT TERSEBUT AGAR TIDAK TERJADI PERKARA SEPERTI DI ATAS.

@ Sent From HTC ONE X
            

0 ulasan:

Catat Ulasan